Hideg van – fagyasszunk buborékot

Ghimici Alex
jan 29, 2017
245 Megtekintés

Még mindig nappal -8 fok körül alakul az országban a hőmérséklet várható legmagasabb értéke. Ezt kihasználva ma megpróbáltam buborékot fagyasztani.

Az internetet ellepték a hasonló kreatív videók, melyekben egy-egy buborékot fújnak a hidegben és azok a kamera előtt azonnal kristályosodni kezdenek.

Kíváncsiságból én is megcsináltam ezt (legalábbis megpróbáltam). Ha van félnapnyi szabadidőtök és egy cseppnyi jókedvetek, próbáljátok ki ti is a buborék fagyasztást és máris elmúlik az a kreatív öröm.

Délelőtt 11:00 körül mentem ki az udvarra és kezdtem el a projektet. Először úgy voltam vele, hogy csak képekben fogom megörökíteni a látványt, de végül – miután megpróbáltam buborékot fújni – a videó mellett döntöttem. Higgyétek el, nem egyszerű szélben úgy buborékot fújni, hogy közben arra törekedsz, hogy valamire rá tudd irányítani a szappanlabdát és azon sikeresen ottmaradjon. Körülbelül 200-szor próbálkoztam. Csináltam volna tovább is, csak a természet örömére kisütött a nap. Így hiába sikerült a buborékot megtartani a pálcán, nem fagyott meg.

A rögzített videóban az látszik, hogy egyszer sikerült egy enyhén rozsdásodott vasdarabra ráirányítani a gömböt (azt is véletlenül a szél segítségével). Ha alaposabban megnézzük, látszik rajta, ahogy elkezd kristályozódni a buborék. Mivel ez csak 20 másodperc körül lenne, ezért még pár sikertelen kísérletet is bevágtam.

Fél nap értelmetlen kísérletezés után úgy vagyok vele, hogy maradjon a buborékfagyasztás a fizikusok hatáskörében.

 

Hasonló posztok, amelyek érdekelhetnek:

Levette Ferenc pápa fejfedőjét egy kislány
Életmód+Stílus
shares76 views
Életmód+Stílus
shares76 views

Levette Ferenc pápa fejfedőjét egy kislány

hoy.hu - Már 25, 2017

A cikk írásakor a felvétel a 32. legfelkapottabb videó volt a YouTube-on.

Kerékpártolvajokat fogtak el Makón
Kék
shares243 views
Kék
shares243 views

Kerékpártolvajokat fogtak el Makón

hoy.hu - Már 25, 2017

A megalapozott gyanú szerint két férfi és fiatalkorú társuk 2017. március 14-re virradóra két kerékpárt lopott el Makón. A rendelkezésre…

HUMOR – Az első ember a Holdon
Humor
shares6 views
Humor
shares6 views

HUMOR – Az első ember a Holdon

hoy.hu - Már 25, 2017

Szóljon hozzá!

Az E-mail címe nem lesz nyilvános.