Hideg van – fagyasszunk buborékot

Még mindig nappal -8 fok körül alakul az országban a hőmérséklet várható legmagasabb értéke. Ezt kihasználva ma megpróbáltam buborékot fagyasztani.

Az internetet ellepték a hasonló kreatív videók, melyekben egy-egy buborékot fújnak a hidegben és azok a kamera előtt azonnal kristályosodni kezdenek.

Kíváncsiságból én is megcsináltam ezt (legalábbis megpróbáltam). Ha van félnapnyi szabadidőtök és egy cseppnyi jókedvetek, próbáljátok ki ti is a buborék fagyasztást és máris elmúlik az a kreatív öröm.

Délelőtt 11:00 körül mentem ki az udvarra és kezdtem el a projektet. Először úgy voltam vele, hogy csak képekben fogom megörökíteni a látványt, de végül – miután megpróbáltam buborékot fújni – a videó mellett döntöttem. Higgyétek el, nem egyszerű szélben úgy buborékot fújni, hogy közben arra törekedsz, hogy valamire rá tudd irányítani a szappanlabdát és azon sikeresen ottmaradjon. Körülbelül 200-szor próbálkoztam. Csináltam volna tovább is, csak a természet örömére kisütött a nap. Így hiába sikerült a buborékot megtartani a pálcán, nem fagyott meg.

A rögzített videóban az látszik, hogy egyszer sikerült egy enyhén rozsdásodott vasdarabra ráirányítani a gömböt (azt is véletlenül a szél segítségével). Ha alaposabban megnézzük, látszik rajta, ahogy elkezd kristályozódni a buborék. Mivel ez csak 20 másodperc körül lenne, ezért még pár sikertelen kísérletet is bevágtam.

Fél nap értelmetlen kísérletezés után úgy vagyok vele, hogy maradjon a buborékfagyasztás a fizikusok hatáskörében.

 

You may be interested

Vádemelés a késes apátfalvi dohányrablóval szemben
Kék+Közlekedés
shares58 views
Kék+Közlekedés
shares58 views

Vádemelés a késes apátfalvi dohányrablóval szemben

hoy.hu - feb 21, 2017

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy apátfalvi dohányboltot próbált meg kirabolni tavaly év végén…

Inna és Naughty Boy is fellép az idei Szegedi Ifjúsági Napokon
Programok
shares75 views
Programok
shares75 views

Inna és Naughty Boy is fellép az idei Szegedi Ifjúsági Napokon

hoy.hu - feb 21, 2017

Újra világsztárokkal készülnek a SZIN szervezői, hogy az augusztus végi magyar buliközpontot Szegedre állítsák. A Szegedi Ifjúsági Napok szervezői tegnap…

Áramszünet várható Makón
Makó
shares1728 views
Makó
shares1728 views

Áramszünet várható Makón

hoy.hu - feb 20, 2017

Áramszünet várható Makó néhány részében, több időpontban. Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog…

Szóljon hozzá!

Az E-mail címe nem lesz nyilvános.