Hirdetés

A hoy.hu hírei

A UPC (is) kivette a HírTV-t az egyik csomagjából

Fotó: Archív

Február 6-tól kivette az analóg csomagjából a HírTV csatornát a UPC. A lépés miatt kommentelők százai lepték el a “UPC Magyarország” Facebook oldalát.

A UPC nem adott ki sajtóközleményt a csatorna módosításáról, minderről a Facebookon tett válaszaikból következtethetünk.

Az egyik kommentelő elég barátságtalan levelet írt a szolgáltatónak, ami elég kedvesen válaszolt neki:

A Hír TV kivezetésének oka, hogy a hatályos analóg csatornakiosztásban vállalt szerepeltetési időszak lejárt. A fenti intézkedésről előzetesen a 2016.12. hónapban elkészült számlamellékletben tájékoztattuk előfizetőinket. A Szolgáltató által történő egyoldalú szerződésmódosításról az Általános Szerződési Feltételek 12.1.2. pontja (https://www.upc.hu/pdf/catv_ASZF_20170116.pdf 45. oldal) rendelkezik:
„..A Szolgáltató a határozott időre kötött előfizetői szerződést nem jogosult egyoldalúan az alapvető díjszabás (rendszeres díjak, különösen előfizetési díj, forgalmi díj), az előfizetői szerződés időtartama, megszüntetésének jogkövetkezményei, vagy a szolgáltatásminőségi követelmények célértéke tekintetében módosítani, kivéve, ha azt jogszabályváltozás, vagy hatósági döntés indokolja, vagy ha az előfizetői szerződés, illetve a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó feltételek kizárólag az előfizető számára előnyös módon változnak meg. A határozott időre kötött előfizetői szerződés egyebekben az Eht. 132. §-ában foglalt rendelkezések, feltételek szerint módosítható egyoldalúan.” Az Eht.-ben található kitételek szerint a programválaszték, a programcsomagokban található csatornák, vagy a programcsomagok száma, összeállítása változhat.
A Digitális kínálatunkat a fentiek nem érintik.

Tehát a szolgáltató előzetesen, tavaly decemberben már tájékoztatta az ügyfeleit a változtatásokról. Ezzel szemben HírTV nézők százai bombázták meg kommentekkel az “UPC Magyarország” Facebook oldalát.

 

Az egyik szolgáltatónál is ehhez az esethez hasonló, de teljes mértékben eltérő változtatás volt még tavaly decemberben:

Még decemberben számoltunk be róla, hogy a HírTV és még másik hat csatorna helyére a többek között Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Vas megyében is működő PR-Telecom Zrt. tévé szolgáltató 14 új csatornát tett a kínálatába, köztük Andy Vajna érdekeltségébe tartozó 6 csatornát és két pornóadót.


Hirdetés

Szólj hozzá

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Hirdetés

Felfelé