A UPC (is) kivette a HírTV-t az egyik csomagjából

Fotó: Archív

Február 6-tól kivette az analóg csomagjából a HírTV csatornát a UPC. A lépés miatt kommentelők százai lepték el a “UPC Magyarország” Facebook oldalát.

A UPC nem adott ki sajtóközleményt a csatorna módosításáról, minderről a Facebookon tett válaszaikból következtethetünk.

Az egyik kommentelő elég barátságtalan levelet írt a szolgáltatónak, ami elég kedvesen válaszolt neki:

A Hír TV kivezetésének oka, hogy a hatályos analóg csatornakiosztásban vállalt szerepeltetési időszak lejárt. A fenti intézkedésről előzetesen a 2016.12. hónapban elkészült számlamellékletben tájékoztattuk előfizetőinket. A Szolgáltató által történő egyoldalú szerződésmódosításról az Általános Szerződési Feltételek 12.1.2. pontja (https://www.upc.hu/pdf/catv_ASZF_20170116.pdf 45. oldal) rendelkezik:
„..A Szolgáltató a határozott időre kötött előfizetői szerződést nem jogosult egyoldalúan az alapvető díjszabás (rendszeres díjak, különösen előfizetési díj, forgalmi díj), az előfizetői szerződés időtartama, megszüntetésének jogkövetkezményei, vagy a szolgáltatásminőségi követelmények célértéke tekintetében módosítani, kivéve, ha azt jogszabályváltozás, vagy hatósági döntés indokolja, vagy ha az előfizetői szerződés, illetve a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó feltételek kizárólag az előfizető számára előnyös módon változnak meg. A határozott időre kötött előfizetői szerződés egyebekben az Eht. 132. §-ában foglalt rendelkezések, feltételek szerint módosítható egyoldalúan.” Az Eht.-ben található kitételek szerint a programválaszték, a programcsomagokban található csatornák, vagy a programcsomagok száma, összeállítása változhat.
A Digitális kínálatunkat a fentiek nem érintik.

Tehát a szolgáltató előzetesen, tavaly decemberben már tájékoztatta az ügyfeleit a változtatásokról. Ezzel szemben HírTV nézők százai bombázták meg kommentekkel az “UPC Magyarország” Facebook oldalát.

 

Az egyik szolgáltatónál is ehhez az esethez hasonló, de teljes mértékben eltérő változtatás volt még tavaly decemberben:

Még decemberben számoltunk be róla, hogy a HírTV és még másik hat csatorna helyére a többek között Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Vas megyében is működő PR-Telecom Zrt. tévé szolgáltató 14 új csatornát tett a kínálatába, köztük Andy Vajna érdekeltségébe tartozó 6 csatornát és két pornóadót.

You may be interested

Vádemelés a késes apátfalvi dohányrablóval szemben
Kék+Közlekedés
shares58 views
Kék+Közlekedés
shares58 views

Vádemelés a késes apátfalvi dohányrablóval szemben

hoy.hu - feb 21, 2017

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy apátfalvi dohányboltot próbált meg kirabolni tavaly év végén…

Inna és Naughty Boy is fellép az idei Szegedi Ifjúsági Napokon
Programok
shares75 views
Programok
shares75 views

Inna és Naughty Boy is fellép az idei Szegedi Ifjúsági Napokon

hoy.hu - feb 21, 2017

Újra világsztárokkal készülnek a SZIN szervezői, hogy az augusztus végi magyar buliközpontot Szegedre állítsák. A Szegedi Ifjúsági Napok szervezői tegnap…

Áramszünet várható Makón
Makó
shares1730 views
Makó
shares1730 views

Áramszünet várható Makón

hoy.hu - feb 20, 2017

Áramszünet várható Makó néhány részében, több időpontban. Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog…

Szóljon hozzá!

Az E-mail címe nem lesz nyilvános.