A UPC (is) kivette a HírTV-t az egyik csomagjából

Ghimici Alex
feb 06, 2017
205 Megtekintés

Fotó: Archív

Február 6-tól kivette az analóg csomagjából a HírTV csatornát a UPC. A lépés miatt kommentelők százai lepték el a “UPC Magyarország” Facebook oldalát.

A UPC nem adott ki sajtóközleményt a csatorna módosításáról, minderről a Facebookon tett válaszaikból következtethetünk.

Az egyik kommentelő elég barátságtalan levelet írt a szolgáltatónak, ami elég kedvesen válaszolt neki:

A Hír TV kivezetésének oka, hogy a hatályos analóg csatornakiosztásban vállalt szerepeltetési időszak lejárt. A fenti intézkedésről előzetesen a 2016.12. hónapban elkészült számlamellékletben tájékoztattuk előfizetőinket. A Szolgáltató által történő egyoldalú szerződésmódosításról az Általános Szerződési Feltételek 12.1.2. pontja (https://www.upc.hu/pdf/catv_ASZF_20170116.pdf 45. oldal) rendelkezik:
„..A Szolgáltató a határozott időre kötött előfizetői szerződést nem jogosult egyoldalúan az alapvető díjszabás (rendszeres díjak, különösen előfizetési díj, forgalmi díj), az előfizetői szerződés időtartama, megszüntetésének jogkövetkezményei, vagy a szolgáltatásminőségi követelmények célértéke tekintetében módosítani, kivéve, ha azt jogszabályváltozás, vagy hatósági döntés indokolja, vagy ha az előfizetői szerződés, illetve a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó feltételek kizárólag az előfizető számára előnyös módon változnak meg. A határozott időre kötött előfizetői szerződés egyebekben az Eht. 132. §-ában foglalt rendelkezések, feltételek szerint módosítható egyoldalúan.” Az Eht.-ben található kitételek szerint a programválaszték, a programcsomagokban található csatornák, vagy a programcsomagok száma, összeállítása változhat.
A Digitális kínálatunkat a fentiek nem érintik.

Tehát a szolgáltató előzetesen, tavaly decemberben már tájékoztatta az ügyfeleit a változtatásokról. Ezzel szemben HírTV nézők százai bombázták meg kommentekkel az “UPC Magyarország” Facebook oldalát.

 

Az egyik szolgáltatónál is ehhez az esethez hasonló, de teljes mértékben eltérő változtatás volt még tavaly decemberben:

Még decemberben számoltunk be róla, hogy a HírTV és még másik hat csatorna helyére a többek között Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Vas megyében is működő PR-Telecom Zrt. tévé szolgáltató 14 új csatornát tett a kínálatába, köztük Andy Vajna érdekeltségébe tartozó 6 csatornát és két pornóadót.

Hasonló posztok, amelyek érdekelhetnek:

Kábítószerrel kereskedtek Maroslelén
Kék
shares8 views
Kék
shares8 views

Kábítószerrel kereskedtek Maroslelén

hoy.hu - ápr 26, 2017

A megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövetők 2017. január 4-én, Maroslelén adtak el kábítószergyanús növényi törmeléket egy férfinak. A vásárlót…

Orbán Viktor: “Aki beengedi a migránsokat, annak a leszármazottai más világban fognak élni.”
Politika+Gazdaság
shares14 views
Politika+Gazdaság
shares14 views

Orbán Viktor: “Aki beengedi a migránsokat, annak a leszármazottai más világban fognak élni.”

hoy.hu - ápr 26, 2017

A kormányfő kijelentette: a migrációban két kultúra találkozik, az egyik, az európai, amely szétválasztja a vallást és a politikát. A…

Nem támogatja Rója István kinevezését a makói önkormányzat
Makó
shares408 views
Makó
shares408 views

Nem támogatja Rója István kinevezését a makói önkormányzat

hoy.hu - ápr 26, 2017

A Február 28-án a József Attila Gimnáziumi öt évre szóló intézményvezetői posztjára kiírt pályázaton egyedül a korábbi igazgató, Rója István…

Szóljon hozzá!

Az E-mail címe nem lesz nyilvános.