Dr. Kiss Attila: a látszat ellenére romokban az egészségügy

hoy.hu
feb 11, 2017
345 Views

Fotó: Archív – hoy.hu

Javul az egészségügy? Ki lesz az köztársasági elnök? Hol tart az Alaptörvény-módosítás? Az MCsipos.hu-nak adott interjút dr. Kiss Attila, a Jobbik Csongrád megyei négyes választókerület elnöke, a megyei közgyűlés tagja.

A kisebbik kormánypárt, a Kereszténydemokrata Néppárt szerint a magyar egészségügy helyzete folyamatosan javul, a felzárkózás megkezdődött. A Jobbik azt közölte, hogy a Fidesz–KDNP egy párhuzamos valóságban él. Mit értettek ez alatt?

A kormánypártok – ahogy a Professzorok Batthyány Körének kőkemény kritikája is megfogalmazta – ismét összekeverik a valóságot és a látszatot, és természetesen ismét a látszat uralkodik. Az egészségügy helyzete ma már az országban a legsúlyosabb problémakör, melyet alátámaszt, amelyet a stockholmi Health Consumer Powerhouse elnevezésű szervezet felmérése is: Magyarország újabb három helyet rontott.

Magyarország erősödhetne az egészségügy területén is, ha a fideszes és KDNP-s politikusok a közvagyonból rendelkezésükre álló anyagi lehetőségekből nem saját maguknak építenének vadászházakat.

Hamarosan köztársasági elnököt kell kijelölni, választani. A Jobbik jelezte: nem vesz részt az államfőválasztásban. Miért?

A Jobbik országos elnöksége úgy döntött, nem állít államfőjelöltet, valamint nem támogat az eddig felmerült lehetséges jelöltek közül senkit, így Áder János újraválasztását vagy Majtényi László megválasztását sem.

A Jobbik úgy véli, ma Magyarországon akkor lehet valaki köztársasági elnök, ha „a Viktor engedi”. A Jobbik ehhez a komédiához nem kíván biodíszletként hozzájárulni. Továbbra is kitartunk amellett, hogy Magyarországon meg kell erősíteni a köztársasági elnöki intézményt, ehhez pedig a lehető legnagyobb legitimációt az jelentené, ha ez a személy a nép pártján állna, vagyis a nép által lenne közvetlenül megválasztva. Az erre vonatkozó törvényjavaslatunk elkészült, amelyet párttársaim be is nyújtanak az Országgyűléshez.

Régóta húzódik a bevándorlásellenes Alaptörvény-módosítás. A Jobbik folyamatosan a Parlament elé viszi az ügyet, ám a Fidesz nem támogatja. Mik a legfrissebb hírek ezzel kapcsolatban?

A Fidesz az Igazságügyi Bizottság ülésén ismét leszavazta saját javaslatát, mely megakadályozta volna a kényszerbetelepítést, egyúttal jobbikos javaslatra kizárta volna a szegény migránsok mellett a gazdag migránsok betelepítését is. A kormánypárti képviselők egyetlen új érvet sem voltak képesek felhozni, továbbra is árukapcsolásnak nevezik, hogy a nemzeti néppárt nemcsak a szegény, hanem a gazdag terroristáktól is megvédené az országot.

A letelepedési kötvényekkel kapcsolatban csak arról született döntés, hogy elviekben márciusban felfüggesztik a forgalmazást, azt ugyanakkor még Lázár János is megerősítette, hogy a programot bármikor újraindíthatják. (MCsipos.hu)

You may be interested

Vádemelés a késes apátfalvi dohányrablóval szemben
Kék+Közlekedés
shares58 views
Kék+Közlekedés
shares58 views

Vádemelés a késes apátfalvi dohányrablóval szemben

hoy.hu - feb 21, 2017

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy apátfalvi dohányboltot próbált meg kirabolni tavaly év végén…

Inna és Naughty Boy is fellép az idei Szegedi Ifjúsági Napokon
Programok
shares76 views
Programok
shares76 views

Inna és Naughty Boy is fellép az idei Szegedi Ifjúsági Napokon

hoy.hu - feb 21, 2017

Újra világsztárokkal készülnek a SZIN szervezői, hogy az augusztus végi magyar buliközpontot Szegedre állítsák. A Szegedi Ifjúsági Napok szervezői tegnap…

Áramszünet várható Makón
Makó
shares1730 views
Makó
shares1730 views

Áramszünet várható Makón

hoy.hu - feb 20, 2017

Áramszünet várható Makó néhány részében, több időpontban. Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog…

Szóljon hozzá!

Az E-mail címe nem lesz nyilvános.