Történetük

Modern energia a többgenerációs családnak

A Schmiedseder család többgenerációs háztartásban él, ahol minden generáció külön emeleten lakik, egyedi hálózati hozzáféréssel.

Korábban már telepítettek fotovoltaikus napelemes rendszert a tetőre, amely felelős volt a földszinten élő szülők áramellátásáért. Természetesen a napelemes áramtermeléshez való hozzáférés hamarosan érdeklődést váltott ki az otthon élő nagyszülők részéről is.

Mivel a tetőterület már tele volt panellel, amelyeket a földszintre vezettek, a telepítő cégnek alternatív lehetőségeket kellett vizsgálnia más helyeken a telek területén történő napelemek telepítésére.

Számos tényezőt kellett figyelembe venni a legoptimálisabb telepítés kiválasztásakor. A család azt szerette volna hogy:

  • A költségek alacsonyan tartása
  • Egy olyan rendszer, amely megfelel a helyi szabályozásoknak és biztonságosan működik.
  • Olyan panelek, amelyek illeszkednek az otthon esztétikájához.
  • Zökkenőmentes kivitelezés
  • Minimális karbantartási igény
  • Hosszútávú üzemidő

Végeredménykét az idősebb családtagok a balkonra rögzített panelek mellett döntöttek.

Megoldásuk

Alacsony költség és gyors kivitelezés


A telepítés gyors és egyszerű, mivel az erőmű kevesebb mint 15 perc alatt felállítható és csatlakoztatható a hálózathoz, szakértői személyzet nélkül. A teljes csomag magában foglal mindent, amire a telepítéshez és beállításhoz szükség van - beleértve az összes alkatrészt, csavart és szerszámot -, így a családnak csak 15 percet kellett szánnia az összeszerelésre. A Hoymiles inverterek könnyen összeszerelhetők és konfigurálhatók - csak egyszerűen csatlakoztassa össze az alkatrészeket, és már készen is van.

A W-sorozat még kényelmesebb, mert beépített WiFi modullal rendelkezik, így nem szükséges plusz időt fordítani a gateway DTU beállítására.

A használati kényelem is fontos szempont volt, így az erkélyre telepített rendszer ideális választás volt - a felhasználók egyszerűen bejelentkezhetnek a Hoymiles S-Cloud alkalmazásba, hogy figyelemmel kísérjék a rendszerüket és egy pillanat alatt láthassák az elektromos termelést.

Az integrált ipari szintű Wi-Fi modulnak köszönhetően a kültéri egység kevésbé hajlamos a hibákra, míg az inverter robosztus kialakításának köszönhetően védve van a kopás és a környezeti viszontagságokkal szemben.